ПОИСК
В разделе Архив
В Google


Город

Мэрия заплатит за ЖКХ-услуги горожан

Газета по-харьковски / 18.01.2008

Міська влада Харкова допоможе деяким категоріям харків`ян частково або повністю оплатити житлово-комунальні послуги.

17 окремих соціальних категорій громадян в Харкові мають право на додаткову місцеву соціальну допомогу в 2008 році за рахунок коштів міського бюджету. Йдеться про пільги з оплати житлово-комунальних послуг. Зокрема, компенсувати різницю тарифів після останнього підвищення на житлово-комунальні послуги місто буде сім´ям з дітьми-інвалідами, багатодітним родинам, одиноким матерям, інвалідам 1 та 2 груп з зору, Також місцева пільга (у розмірі 25% від оплати комунальних послуг і 50% - квартплати) розповсюджується на сім´ї реабілітованих громадян. Крім того, 50%-у пільгу мають працівники районних терцентрів, 100%-у - двірники, працівники аварійно-диспетчерських служб і т.д.

Контактні телефони відділу місцевих пільг управління праці та соціального захисту населення Департаменту охорони здоров´я та соціальних послуг Харківської міської ради: 7-157-219, 7-157-331, повідомляє офіційний сайт Харьківської міськради.

Прохання до всіх харків´ян, які не мають права на отримання місцевої пільги у 2008 році, своєчасно надати необхідні документи до районних відділів субсидій для розгляду питання щодо призначення їм житлової субсидії.

Перелік громадян, яким встановлені додаткові соціальні гарантії з оплати житлово-комунальних послуг, був затверджений на 17 сесії міської ради від 30 грудня 2007 року, №349/07.:

1. Додаткові соціальні гарантії (компенсація різниці тарифів до і після останнього підвищення на послуги з теплопостачання та підігрів холодної (питної) води, водопостачання водовідведення , утримання будинків та споруд та прибудинкових територій ) надаються:

1.1.1. сім’ям, що виховують дітей-інвалідів, прикутих до ліжка (до 18 років);
1.1.2. сім’ям, що виховують дітей-інвалідів з онкологічними захворюваннями (до 18 років);
1.1.3. сім’ям, що виховують дітей, хворих на ДЦП (до 18 років);
1.1.4. сім’ям з дітьми (до 18 років), де обидва батьки інваліди 1 й 2 групи;
1.1.5. непрацюючим батькам, які здійснюють догляд за дитиною-інвалідом до 18 років і які отримують надбавку на догляд за дитиною-інвалідом згідно Закону України «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам»;
1.1.6. інвалідам 1 групи, які одержують соціальну пенсію або державну соціальну допомогу ;
1.1.7. сім’ям “Матерів-героїнь” ;
1.1.8. прийомним сім’ям;
1.1.9. багатодітним сім’ям (3 і більше дітей до 18 років);
1.1.10. одиноким матерям (2 та більше дітей до 18 років);
1.1.11. інвалідам 1 та 2 гр. по зору.

2. Місцева пільга в розмірі 25% оплати комунальних послуг та 50% оплати послуг на утримання будинків і прибудинкових територій (на 1 особу в межах середніх норм споживання) сім’ям громадян, реабілітованих згідно зі ст.1 та ст.3 Закону України “Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні”.

3. Місцева пільга окремим соціальним категоріям громадян з оплати за користування житлово-комунальними послугами:
- соціальним робітникам районних територіальних центрів ( на 1 особу в межах середніх норм споживання) - 50%,
непрацюючій працездатній особі, яка зареєстрована з інвалідом війни 1 групи та доглядає за ним, в тому випадку, коли інвалід війни перебуває у шлюбі, але дружина (чоловік) є інвалідом 1 групи (на 1 особу в межах середніх норм споживання) - 100% .

4. З оплати за користування газом на опалювання житла в опалювальний період:
- cім’ям “Матерів-героїнь”, які мешкають у приватному секторі (на всіх зареєстрованих за місцем реєстрації матері-героїні в межах середніх норм споживання) – 100%;
- інвалідам 1 та 2 групи по зору, які мешкають у приватному секторі ( на 1 особу в межах середніх норм споживання) - 50%.

5. Надання додаткових соціальних гарантій шляхом перерахування грошових коштів (грошової компенсації) підприємствам – надавачам послуг зв’язку у розмірі 50% оплати абонентної плати, згідно діючих “Граничних тарифів” - інвалідам 1 та 2 групи по зору:

6. Надання додаткових соціальних гарантій з оплати житлово-комунальних послуг двірникам та робітникам аварійно-диспетчерських служб комунальних підприємств, зайнятих обслуговуванням житлового фонду комунальної власності територіальної громади м.Харкова шляхом перерахування грошових коштів (грошової компенсації) підприємствам – надавачам житлово-комунальних послуг - 100% знижки оплати за користування житлово-комунальними послугами( водопостачання, підігрів питної (холодної)води, теплопостачання, водовідведення, утримання будинків і споруд та при будинкових територій - квартирну плату) на одну особу в межах середніх норм споживання.

Прохання до всіх харків’ян, які не мають права на отримання місцевої пільги у 2008 році, своєчасно надати необхідні документи до районних відділів субсидій для розгляду питання призначення житлової субсидії.



Комментарии

добавить комментарий
Ваше имя:
Ваш e-mail:
Текст сообщения

Фильмы в прокате

Загрузка...

Гороскопы

Загрузка...

Новости / Харькова


день в объективе


Новости / Страны


Интересное ВИДЕО

Загрузка...

форум » топ-темы


опрос

Куда вы потратите свою тысячу гривен выданных в «Ощадбанке»?
положу на депозит
заплачу за услуги ЖКХ
тут же потрачу
отложу на черный день
отдам детям и внукам
повешу в рамочку
вообще за ними не пойду
у меня нет "сгоревших" денег
результаты

Глядя из Харькова

Тысяча километров под матрасом
Светлана ШЕКЕРА

Все во благо человека. Хотите уехать на новогодние праздники – пожалуйста, вот вам билет на дополнительный поезд.

 

ГОРСПРАВКА

 

отдохни

сегодня «Монологи. Вечер слова» завтра "Сокровище нации - 2" послезавтра Анна Хлистун "Чудное мгновенье"
 

ОБЪЯВЛЕНИЯ


цитата

«Я никогда не хотел бы попасть на операционный стол и мне бы, не дай Бог, делал операцию учитель географии. Человек, который занимался базарами и производством сыра. Ставить его на руководство метрополитена?»
/ Василий Салыгин, глава облсовета (о кандидатуре нового начальника метро) /

Новости / Мир